Κυριάκος Παπαγεωργίου

 

Ο Κυριάκος Παπαγεωργίου είναι αυτοδίδακτος εικαστικός δημιουργός, γεννημένος στην Καρδίτσα το 1982 και εδρεύει στον Βόλο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εμπειρία στο web και graphic design. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει ψηφιακά το 2008 και αφοσιώθηκε στη ζωγραφική με παραδοσιακά μέσα, χωρίς να περιορίζεται σε αυτή, από το 2012.Συνεργάζεται με την Artia Gallery από το 2012.
Είναι μέλος του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας από το 2013.

ΔΗΛΩΣΗ
«Γοητευμένος από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, την αφηρημένη γεωμετρία, την ομορφιά της ατέλειας και των δυσμορφικών φιγούρων, ακολουθώ μια διαδρομή που έχει δημιουργηθεί από το υποσυνείδητο και καθοδηγούμαι από το συνειδητό, δημιουργώντας μοτίβα, εξελίσσοντας, μετατρέποντας, παρατηρώντας, και τέλος, καταστρέφοντάς τα. Ως επί το πλείστον, ασχολούμαι με έννοιες που αφορούν τον μέσο άνθρωπο, κλισέ που κρύβουν τη δύναμή τους στην αλήθεια της ύπαρξής τους: την αγάπη, το θάνατο, τις σχέσεις, τη φιλία, την ασφάλεια, τη μοναξιά... ιστορίες από τις οποίες παραλείπονται λεπτομέρειες σε μια προσπάθεια να αποκλείσω τον κυνισμό από τον ρομαντισμό όπως τον βλέπω. Μερικές φορές, είναι εντελώς προσωπικές και εγωκεντρικές. Μερικές φορές, δεν υπάρχει ιστορία από πίσω... απλά η δημιουργία είναι αρκετή.»
~ Κ.Π.


ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΤΟΜΙΚΕΣ


«είσοδος σε μοναχικό διάλογο», Μύλος του Παππά, Λάρισα, Απρίλιος 2015.
«Όταν έχω φόβους», στο Myrό Project Room της Myrό Gallery, Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015.
ΟΜΑΔΙΚΕΣ (ΕΠΙΛΟΓΗ)
2ο «Influence Festival», Αίθριο Δημοτικής Αγοράς, Καρδίτσα, Μάιος 2015.
Ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας για την στήριξη του ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», Εικαστικές Αναζητήσεις, Αθήνα, Ιανουάριος 2015.
«Η επόμενη μέρα στο δρόμο...», ομαδική έκθεση κατά τη διάρκεια του συμποσίου τέχνης «δρυάδες 2014» στο KAZARMA Lake Resort & Spa, Λίμνη Πλαστήρα, Ιούλιος 2014.
«Platform Project @ ART-ATHINA 2014» με το συλλογικό έργο «ΕΜΕΙΣ33ν» της ARTIA GALLERY, Παλαιό Φάληρο, Μάιος 2014.
«Απόδημος ελληνισμός», ομαδική έκθεση κατά τη διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ «Μενελαΐδια» στο Thessalikon Grand Hotel, Καρδίτσα, Απρίλιος 2014.
Έκθεση κατά τη διάρκεια του «Handmade Festival» στο Labart, Βόλος, Μάρτιος 2014.
«Βιώματα», ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, Μάρτιος 2014.
1ο «Influence Festival», Αίθριο Δημοτικής Αγοράς, Καρδίτσα, Μάρτιος 2014.
Ομαδική δευτερεύουσα έκθεση κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Η Μύρτις εμπνέει...» στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, Φεβρουάριος 2014.
Ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2014.
«Platform Project @ ART-ATHINA 2013» με το συλλογικό έργο «ΕΜΕΙΣ33» της ARTIA GALLERY, Παλαιό Φάληρο, Μάιος 2013.


Περισσότερα πατωντας εδώ: http://www.kyriakospapageorgiou.com/gr/about#sthash.i8F8DVzB.dpuf