Έκθεση ζωγραφικής Κώστα Μιχαλάκη

 

O Κώστας Η. Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1954 στην Καρδίτσα.Είναι έγγαµος, µε δυο παιδιά. Αποφοίτησε από το το 1 ο Γυμνάσιο Καρδίτσας. Έλαβε το πτυχίο του Αρχιτέκτονα απo την Πολυτεχνική Σχολή της Νεάπολης ίταλίας,

Έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, στον κλάδο της «Ιστορικής Θεολογίας- Βυζαντινή Αρχαιολογία», με ειδίκευση στην Θρησκευτική Ζωγραφική.

Είναι υπ. Διδάκτωρ στη Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.Εργάζεται ως Αρχιτέκτονας από το 1979. Το 2004 διορίστηκε προϊστάµενος της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας, εκτελέσεως Εκκλησιαστικών έργων της Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσόλων. Από το ακαδημαϊκό έτος 2005-201 2 δίδασκε στα Τ.Ε.Ι./Λ. παράρτημα Τρικαλων στο τµήµα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων. Διατέλεσε µέλος της επιτροπής κρίσης εικαστικών έργων της Νοµαρχίας Καρδίτσας των ετών 2003-2007.

Ασχολείται µε την Ζωγραφική, από τα πρώτα χρόνια του Γυµνασίου.Άλλωστε, η Ζωγραφική και οι άλλες καλές τέχνες τον οδήγησαν στις σπουδές, στην Αρχιτεκτονική και εν συνεχεία στις µεταπτυχιακές στην Βυζαντινή ζωγραφική και στην διδακτορική διατριβή. Όλα αυτό τα χρόνια ασκείται στην τεχνική και θεωρητική κατάρτιση της ζωγραφικής. Έκανε µια ατοµική έκθεση και συµμετέχει σχεδόν σε όλες τιςομαδικές εκθέσεις του εικαστικού ομίλου Καρδίτσας.