Έκθεση ζωγραφικής Κώστα Μιχαλάκη

 

O Κώστας Η. Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1954 στην Καρδίτσα.Είναι έγγαµος, µε δυο παιδιά. Αποφοίτησε από το το 1 ο Γυμνάσιο Καρδίτσας. Έλαβε το πτυχίο του Αρχιτέκτονα απo την Πολυτεχνική Σχολή της Νεάπολης ίταλίας,

Έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, στον κλάδο της «Ιστορικής Θεολογίας- Βυζαντινή Αρχαιολογία», με ειδίκευση στην Θρησκευτική Ζωγραφική.

Διαβάστε Περισσότερα

Κυριάκος Παπαγεωργίου

 

Ο Κυριάκος Παπαγεωργίου είναι αυτοδίδακτος εικαστικός δημιουργός, γεννημένος στην Καρδίτσα το 1982 και εδρεύει στον Βόλο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εμπειρία στο web και graphic design. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει ψηφιακά το 2008 και αφοσιώθηκε στη ζωγραφική με παραδοσιακά μέσα, χωρίς να περιορίζεται σε αυτή, από το 2012.Συνεργάζεται με την Artia Gallery από το 2012.
Είναι μέλος του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας από το 2013.

ΔΗΛΩΣΗ
«Γοητευμένος από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, την αφηρημένη γεωμετρία, την ομορφιά της ατέλειας και των δυσμορφικών φιγούρων, ακολουθώ μια διαδρομή που έχει δημιουργηθεί από το υποσυνείδητο και καθοδηγούμαι από το συνειδητό, δημιουργώντας μοτίβα, εξελίσσοντας, μετατρέποντας, παρατηρώντας, και τέλος, καταστρέφοντάς τα. Ως επί το πλείστον, ασχολούμαι με έννοιες που αφορούν τον μέσο άνθρωπο, κλισέ που κρύβουν τη δύναμή τους στην αλήθεια της ύπαρξής τους: την αγάπη, το θάνατο, τις σχέσεις, τη φιλία, την ασφάλεια, τη μοναξιά... ιστορίες από τις οποίες παραλείπονται λεπτομέρειες σε μια προσπάθεια να αποκλείσω τον κυνισμό από τον ρομαντισμό όπως τον βλέπω. Μερικές φορές, είναι εντελώς προσωπικές και εγωκεντρικές. Μερικές φορές, δεν υπάρχει ιστορία από πίσω... απλά η δημιουργία είναι αρκετή.»
~ Κ.Π.

Διαβάστε Περισσότερα